Vad jag lärt mig 2018

December är den tid på året då jag ofta går in mer i mig själv, reflekterar över det som varit och drar upp nya mål & tankar inför vad som komma skall. 2018 var en berg- och dalbana och jag lärde mig så otroligt mycket. Här är några av de sakerna och några andra funderingar jag tar med mig in i det nya året.


LITA PÅ DIN MAGKÄNSLA
Gång på gång har detta visat sig om och om igen genom hela året. Är det något som inte känns helt 100 kommer det antagligen inte bli superbra heller. Jag litar ofta på min magkänsla men kan vara dålig på att upptäcka/lyssna på den och förstår först efteråt att jag skulle gått på min första instinkt. Det är något jag måste öva på 2019!

VÅGA SÄG IFRÅN
Det är en sak att lita på sin magkänsla - att agera på den är något helt annat! I år har jag vågat säga ifrån mer än vad jag brukar göra, även om jag generellt sett är väldigt dålig på detta. Berättat mina känslor, sagt till när jag tyckt att något varit fel eller känts fel - iallafall mer än tidigare men babysteps, ni vet…

SLÄPP TAGET
Är du som jag en långsiktig person? Svårt att släppa saker och har dem i bakhuvudet i dagar, månader & år? Lägger energi på saker som flugit de flesta förbi för länge sedan? Jag erkänner - jag är sådan och kommer antagligen alltid ha ett litet uns av det i mig. Men i år har jag verkligen övat på att släppa taget om saker som bara tar energi istället för att även ge. Tycker mig se framsteg och det känns BRA!

VAR SNÄLL MOT DIG SJÄLV
Hörde jag prestationsångest? Den ständiga jämförelsen? Samtidigt som ens erfarenheter växer och blir fler kan jag känna en viss trygghet i mig själv som person och människa, både i min yrkesroll och privat. Ändå finns det något som kommer och naggar en i kanterna i de svagaste/stressigaste stunderna - tvivlet. Tvivlet på en själv och det en gör. Vilket för min del leder till att jag pushar mig väldigt hårt och har väldigt höga krav på mig själv. 2018 insåg jag hur det påverkar min omgivning. Därför vill jag under 2019 vara snällare mot mig själv och genom det också vara snällare mot andra.

Har du några nyårslöften eller mål inför 2019?

 
EhrTradgard_symbol_vinrod_ljusrosa.png